Φυσικο αεριο VS Πετρελαιο Πο... 7 years ago

Η τιμή του πετρελαίου συνεχώς ανεβαίνει με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις για να ζεσταθούν τον κρύο χειμώνα με όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή.Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του πετρελαίου είναι το φυσικό αέριο και όχι άδικα όπως θα δούμε παρακάτω.

1) Το φυσικό αέριο σε σχέση με το πετρέλαιο είναι φθηνότερο 40%-70% καθώς χρόνο με τον χρόνο το φυσικό αέριο ακολουθεί την κατιούσα,από τον Ιανουάριο του 2017 η τιμή έπεσε στο ένα πέμπτο για την χρήση θέρμανσης στα νοικοκυριά.Αντίθετα όπως όλοι ξέρουμε η τιμή του πετρελαίου συνεχώς ανεβαίνει με αποτέλεσμα αρκετά νοικοκυριά να διανύουν τον κρύο χειμώνα χωρίς θέρμανση ή με κάποια άλλη λιγότερο ποιοτική μορφή θέρμανσης.

2) Ακόμη μία διαφορά μεταξύ του φυσικού αερίου και του πετρελαίου βρίσκετε στους λέβητες.Εκτός του υψηλού κόστους αγοράς θερμαντικών μέσων-εγκατάστασης καυστήρας, λέβητας, σωληνώσεις, καλοριφέρ κλπ),η εγκατάσταση καταλαμβάνει αρκετό χώρο.Σε αντίθεση με το φυσικό αέριο δεν απαιτείται η εγκατάσταση δεξαμενής, αφού το φυσικό αέριο είναι πάντα διαθέσιμο μέσα από το δίκτυο διανομής. Έτσι με την χρήση φυσικού αερίου απαλλάσσεστε από τις δυσάρεστες οσμές και τα υπολείμματα του πετρελαίου καθώς είναι εντελώς άοσμο,αθόρυβο και καθόλου ρυπογόνο.Επιπλέον οι λέβητες πετρελαίου δεν απαιτούν μεγάλο χώρο αποθήκευσης (μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και σε κάποιο ντουλάπι στην κουζίνα ή στο μπάνιο).

3) Το φυσικό αέριο διαφοροποιείται με βάση το πετρέλαιο και στον τρόπο πληρωμής επειδή δεν χρειάζεται να το προαγοράσετε και να το αποθηκεύσετε, αλλά πληρώνετε όσο χρησιμοποιείτε (όπως με το ηλεκτρικό ρεύμα ή το νερό) σε αντίθεση με το πετρέλαιο που αναγκάζει τον χρήστη να ανεφοδιάζει μέσω βυτιοφόρων.

4) Η εγκατάσταση γίνεται με λέβητες-καυστήρες νεότερης γενιάς με καλύτερη απόδοση.Ακόμη το φυσικό αέριο σου προσφέρει ταχεία απόκριση στη ρύθμιση θερμοκρασίας.

5) Ένα ακόμη πλεονέκτημα του φυσικού αερίου είναι στο θέμα της συντήρησης. Η συντήρηση που απαιτούν οι λέβητες φυσικού αερίου είναι ευκολότερη, οικονομικότερη και πιο καθαρή από ότι στο πετρέλαιο.

6) Μία ακόμη διαφοροποίηση έρχεται και στο οικολογικό κομμάτι το φυσικό αέριο είναι το πιο καθαρό και λιγότερο ρυπογόνο συμβατικό καύσιμο. Η καύση του παράγει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, οπότε υποκαθιστώντας τα άλλα καύσιμα συμβάλλει στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Δεν περιέχει ενώσεις θείου που ρυπαίνουν το περιβάλλον και προκαλούν το φαινόμενο της όξινης βροχής επίσης η καύση του είναι καθαρή και πρακτικά δεν εκπέμπει αιθάλη και αιωρούμενα σωματίδια, περιορίζοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Τέλος θα έλεγε κανείς ότι η επιλογή του φυσικού αερίου είναι μια πολύ συμφέρουσα επιλογή για την θέρμανση της κατοικίας μας που μας εξασφαλίζει ότι θα κατασκευάσουμε μια εγκατάσταση θέρμανσης που θα λειτουργεί οικονομικά και με ασφάλεια για πολλά χρόνια.

No Replies on Φυσικο αεριο VS Πετρελαιο Ποια ειναι η καλυτερη επιλογη στην θερμανση του σπιτιου

Commenting is Disabled on Φυσικο αεριο VS Πετρελαιο Ποια ειναι η καλυτερη επιλογη στην θερμανση του σπιτιου